faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5

Wat kun je als gemeente doen aan eenzaamheid?

WMO en eenzaamheid

De WMO vraagt van u om burgers te ondersteunen als zij eenzaamheid ervaren. U weet dat ongeveer 10% van alle Nederlanders zich ernstig chronisch eenzaam voelt en dat nog eens 30% zich te vaak eenzaam voelt. Dat betekent dat het Welzijnswerk deze taak in uw gemeente niet aankan, in elk geval niet met de huidige middelen. Dat moet en kan anders. Daarvoor zijn drie dingen nodig:

Kennis van eenzaamheid in uw gemeente

  • Kennis om te beoordelen wat werkt
  • Kennis om te beoordelen wie welke hulp krijgt
  • Kennis om te beoordelen of dat effect heeft

Kennis die Faktor5, opleider voor de aanpak van eenzaamheid, al jaren in huis heeft. Kennis die wij graag delen. Met opleidingen voor hen die beroepshalve bij eenzaamheid betrokken zijn. Maar ook met onze cursussen voor particulieren. 

Nu in actie komen tegen eenzaamheid

Wetenschappers waarschuwen voor de gevolgen van de corona-isolatie: de kans bestaat dat mensen – ook die eerder geen last hadden van eenzaamheid – zich nog lang minder sociaal zullen gedragen. We moeten nu aanpakken om eenzaamheid in de kiem te smoren. 

Wij stellen daarom speciaal voor gemeenten en Welzijnsorganisaties onze online cursus voor particulieren (de cursus Creatief Leven) voor een heel speciaal tarief beschikbaar. De particuliere prijs is € 69,50. We geven u de kans deze cursus in te kopen voor een instaptarief van slechts €25,00 per persoon. Kijk op deze pagina voor alle informatie over deze actie.

U had nog nooit van Faktor5 gehoord? Tja, we leven in bubbels! Kijk hier naar een introductie door Jeannette Rijks en kijk hier voor een gratis online college

Wilt u meer weten, of persoonlijk contact? Stuur een mail aan academie@faktor5.nl en we nemen contact met u op. 

Vriendelijke groet,

Jeannette Rijks

https://faktor5.nl/de-cursus-creatief-leven-voor-organisaties/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest