faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5

Opleiding

Coach Eenzaamheid

Opleiding voor professionals die individuele hulp bij eenzaamheid willen bieden

Coaching is een fantastisch middel bij eenzaamheid… mits je weet wat je doet. Met de verkeerde technieken doe je helaas meer kwaad dan goed.

Hoe je het verantwoord en effectief doet, dat leer je in deze opleiding. Zodat mensen die bij jou terecht komen echt geholpen zijn. 

Wil jij vooral mensen goed en wetenschappelijk onderbouwd kunnen helpen als ze last hebben van eenzaamheid?

Wil jij ook grondige kennis hebben van het fenomeen eenzaamheid en van sociaal isolement? Zodat je weet wanneer coachen zin heeft en wanneer niet?

Meld je meteen aan.

 

Lessen

Wat ga je leren in deze opleiding?

Coaching van mensen die zich eenzaam voelen is een vak apart.

Mensen die zich eenzaam voelen, of die zelfs eenzaamheid al vanaf hun kindertijd kennen, ondervinden gevolgen van die eenzaamheid. Hun hersenen functioneren anders. Een coach van mensen die zich eenzaam voelen moet daar rekening mee houden. 

Onze opleiding tot coach eenzaamheid is daar speciaal voor bedoeld. In deze deeltijdopleiding, die ongeveer een half jaar in beslag neemt, leer jij niet alleen hoe je het best kunt coachen bij eenzaamheid. Je leert de nieuwste wetenschappelijke kennis over eenzaamheid, zodat je een echt gespecialiseerde coach bent .

Onze bijzondere gesprekstechnieken, die gestoeld zijn op NLP en ontwikkelingsgericht werken, maken dat je ijzersterk bent in het helpen van mensen die van hun eenzaamheid af willen.

De technieken die je leert zijn gemaakt voor mensen die zich eenzaam voelen, maar ze zijn uiteraard geschikt voor veel meer situaties, met name waar sprake is van langdurige stress.

Resultaat

Dit is wat je hebt bereikt na deze opleiding

Na afronding van de opleiding tot Coach Eenzaamheid heb je jouw deskundigheid enorm vergroot. Je kunt met vertrouwen en kennis jouw cliënten coachen. zo vinden zij de voor hen juiste aanpak van eenzaamheid.

Uiteraard besluit je de opleiding met een certificaat. Je hebt een specialisme dat nog met een lantaarntje gezocht moet worden. Je bent Coach Eenzaamheid.

Maar er is meer

Het geleerde is perfect te integreren in je bestaande werk. Dit zorgt ervoor dat jouw werk van een nog hogere kwaliteit is. Het kan zo maar zijn dat collega’s naar jou komen voor kennis op het gebied van eenzaamheid.

Dat is mooi. Je mag je na deze opleiding ook Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid noemen.

Deze opleiding tot Coach Eenzaamheid is perfect voor:

  • Iedere coach die zich wil specialiseren in coaching bij eenzaamheid
  • Iedereen die beroepsmatig te maken heeft met het begeleiden van mensen. (Zoals bijvoorbeeld huisarts, POH-GGZ, cliëntondersteuner, maatschappelijk werker, sociaal agoog, ggz-agoog)
  • Iedereen die moet kunnen spreken over eenzaamheid met (potentiële) cliënten
  • Iedereen die zich serieus wil verdiepen in eenzaamheid en vanuit die nieuw verworven expertise het verschil wil maken.

Modules

Hoe deze opleiding is opgebouwd

Elke module heeft een eigen thema en de lessen daarbinnen zoomen in op een specifieken onderwerpen.

Module 1 - Inleiding eenzaamheid

Module 2 - Diagnostiek en Verwijzing Eenzaamheid

Module 3 - Ontwikkelingsgericht coachen

Module 4 – PPC positieve patronen in communicatie

Examendag

FAQ

Veelgestelde vragen

Deze opleiding duurt ongeveer vijf maanden. De theorie kun je in je eigen tempo volgen in onze afgeschermde online leeromgeving. Elk les bevat video’s, teksten en pdf’s. De lessen zijn via Wifi te volgen op desktop, tablet en smartphone. Je kunt het theoretisch deel dus overal en op een tijd die jou uitkomt volgen. De live dagen staan op de website aangegeven.

Je hebt tot een volledig jaar toegang tot deze online opleiding.

Nee. Onze opleidingen zijn nogal vooruitstrevend. De kennis van eenzaamheid is state of the art, onze gesprekstechnieken zijn  nog vrij onbekend, worden wel revolutionair genoemd, kortom, we zijn aan het pionieren. Doe dus mee als het je aanspreekt, niet voor de punten, maar voor je eigen ontwikkeling.

Overigens kun je bij je eigen beroepsvereniging altijd om accreditatiepunten voor deze opleiding vragen.

Liever wel. Maar je moet op zijn minst eerder professionele gesprekken hebben gevoerd. 

Deze opleiding kost €3.490

Testimonial

Wat zeggen anderen

Waarom kiezen voor een eenzaamheidsexpertise?

Als ervaren professional begrijp je ongetwijfeld de impact van verbinding op het welzijn van je cliënten. Eenzaamheid blijft een permanente uitdaging, en statistieken tonen aan dat ten minste 49% van je cliënten zich regelmatig eenzaam voelt. Overweeg daarom een opleiding tot eenzaamheidsexpert bij ons om je professionele toolkit te verbreden en je impact te vergroten. Dit bereik je ermee:

1. Diepgaand Inzicht in Oorzaken:
De Faktor5-opleiding biedt een grondig begrip van de complexe oorzaken van eenzaamheid. Dit stelt je in staat om effectievere begeleiding te bieden door de dieper liggende problemen aan te pakken.

2. Praktische Tools voor Begeleiding:
Wij voorzien je van concrete tools en strategieën om eenzaamheid op een praktische manier aan te pakken. Van communicatietechnieken tot het opzetten van ondersteunende gemeenschappen, de opleiding biedt direct toepasbare vaardigheden in je praktijk.

3. Professioneel Netwerk:
Als eenzaamheidsexpert bij Faktor5 word je lid van een gemeenschap van professionals met dezelfde focus. Ervaar de kracht van samenwerking en kennisuitwisseling met experts die zich committeren aan positieve verandering.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons via academie@faktor5.nl voor vragen of om je direct aan te melden. Samen streven we naar een zakelijke benadering van het doorbreken van eenzaamheid en we verwelkomen je graag in onze gemeenschap van professionals.

Met vriendelijke groet,

Jeannette Rijks,
Faktor5 Eenzaamheidsexpert