faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5
Faktor5

Over Faktor5

Faktor5 is dé opleider op het gebied van eenzaamheid. Het begon simpel met een bevlogen vrouw: Jeannette Rijks. Geconfronteerd met een tante die zich eenzaam voelde ging zij in 2000 op zoek naar een goede aanpak. Die was er niet. Dus verdiepte zij zich in de materie en maakte in 2004 die aanpak. Het werd Creatief Leven, een cursus die je leert hoe je zelf voortaan goed kunt omgaan met eenzaamheid.

Om meer mensen toegang te bieden tot deze methodiek, ging Jeannette mensen opleiden tot cursusleider. In deze opleidingen is dezelfde hoge standaard terug te vinden als in de cursus Creatief Leven: wetenschappelijk onderbouwd, state-of-the-art en bovendien met werkvormen die met recht revolutionair zijn te noemen. Zo worden mensen met HBO niveau geholpen een excellent niveau te bereiken in een unieke opleiding: die van eenzaamheidspecialist. 

In 2022, bijna twintig jaar nadat de eerste cursussen werden gegeven, werd de methodiek Creatief Leven als goed wetenschappelijk onderbouwd erkend. Inmiddels komen er steeds meer mensen die enthousiast zijn over de visie en aanpak van Faktor5. Steeds meer mensen laten zich opleiden tot eenzaamheidspecialist. Gelukkig, want zo krijgen meer mensen de hulp die ze nodig hebben.

Omdat veel mensen de kennis weliswaar willen hebben, maar niet zelf zo’n cursus willen uitvoeren zijn er voor hen nu ook kortere opleidingen. Ook in company opleidingen en korte trainingen zijn mogelijk.