faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5

Opleiding

Adviseur / Voorlichter eenzaamheid

Opleiding voor professionals die grondige kennis van eenzaamheid nodig hebben

Lessen

Wat ga je leren in deze opleiding?

Met deze opleiding tot Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid  vergroot je jouw deskundigheid. 

Je leert eenzaamheid en de gevolgen ervan voor lichaam en geest kennen. Je weet hoe eenzaamheid is verspreid en wie het meest kwetsbaar is. Je kent de cijfers en je weet waar je informatie kunt vinden over eenzaamheid in het buitenland en in Nederland, tot op buurtniveau.

Als je dat weet reiken we je een instrument aan waarmee je eenvoudig kunt diagnosticeren. Ook leer je welke vormen van aanpak werken. Je kent nu de noodzakelijke voorwaarden voor effectieve hulp.

Erg belangrijk is dat je ook leert hoe je eenzaamheid bespreekbaar maakt, en hoe je goed je verhaal kunt presenteren, zowel in kleine kring als aan een groter publiek. 

Natuurlijk weet je aan het einde van de opleiding waar je up-to-date informatie kunt blijven halen om je deskundigheid verder te vergroten.

Je ontvangt na het behalen van het examen je certificaat Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid. Je bent deskundig op het gebied van eenzaamheid en sociaal isolement. Je kunt zowel individuen als organisaties adviseren over de aanpak van eenzaamheid. 

Na afronding van de opleiding tot Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid heb je jouw deskundigheid enorm vergroot. Je kunt met vertrouwen en kennis jouw cliënten verwijzen naar de juiste aanpak van eenzaamheid.

Je weet nu welke interventies effect hebben en welke interventies waarschijnlijk geen effect hebben of zelfs schadelijk zijn. Belangrijker misschien wel, je weet ook waarom dat zo is. Dat maakt jou een professionele gesprekspartner voor organisaties die op zoek zijn naar oplossingen.

Het geleerde is perfect te integreren in je bestaande werk. Dit zorgt ervoor dat jouw werk van een nog hogere kwaliteit is en je collega’s naar jou komen voor kennis op het gebied van eenzaamheid. Je mag je met recht Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid noemen. 

Resultaat

Dit heb je bereikt na deze opleiding

Na afronding van de opleiding tot Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid heb je jouw deskundigheid enorm vergroot. Je kunt met vertrouwen en kennis jouw cliënten verwijzen naar de juiste aanpak van eenzaamheid.

Gelukkig weet je exact welke interventies effect hebben en welke interventies geen effect hebben. Dat maakt jou een professionele gesprekspartner voor organisaties die op zoek zijn naar oplossingen.

Het geleerde is perfect te integreren in je bestaande werk. Dit zorgt ervoor dat jouw werk van een nog hogere kwaliteit is en je collega’s naar jou komen voor kennis op het gebied van eenzaamheid. Je mag je met recht Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid noemen. 

Deze opleiding tot Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid is perfect voor​ jou als je:

  • deskundig voorlichting wil geven over alle aspecten van eenzaamheid
  • goed wilt kunnen verwijzen en niet zelf hulp wil verlenen bij eenzaamheid.
  • beroepsmatig te maken hebt met het begeleiden van mensen. (Zoals bijvoorbeeld huisarts, POH-GGZ, cliëntondersteuner, maatschappelijk werker, sociaal agoog, ggz-agoog)
  • moet kunnen beoordelen welke interventie zal worden ingekocht voor welke doelgroep.
  • je serieus wil verdiepen in eenzaamheid en vanuit die nieuw verworven expertise het verschil wil maken.
  • je afvraagt of de opleiding tot eenzaamheidsspecialist iets voor jou is. Je kunt namelijk als je wilt met korting deelnemen aan de opleiding tot eenzaamheidspecialist.

Deze opleiding tot Adviseur / Voorlichter Eenzaamheid is NIET geschikt voor

  • Iedereen die ZELF mensen wil helpen, hetzij in één op één situaties hetzij in groepsvorm. Wil je dat wel? Dan kun je beter de opleiding tot eenzaamheidspecialist volgen.

Modules

Hoe deze opleiding is opgebouwd

Elke module heeft een eigen thema en de lessen daarbinnen zoomen in op een specifieken onderwerpen.

Module 1

Bestaande uit:

Module 2

Bestaande uit:

Module 3

Bestaande uit:

FAQ

Veelgestelde vragen

Deze blended opleiding duurt drie maanden. De start van de eerste module  is een live dag, waarna je in de online academie alles vindt wat je aan theorie nodig hebt. Elk les bevat video’s, teksten en pdf’s. De lessen zijn via Wifi te volgen op desktop, tablet en smartphone. Je kunt dit deel van de opleiding dus overal en op een tijd die jou uitkomt volgen.

De tweede module start weer met een live dag, waarna je weer online aan de slag gaat in je eigen tempo.

We sluiten af met een live online bijeenkomst. Tot slot heb je de gelegenheid examen te doen, waarmee je  het certificaat kunt verdienen.

Deze blended opleiding duurt 3 maanden, maar je hebt tot een volledig jaar toegang tot deze online opleiding. 

Deze opleiding wordt afgesloten met een examen. Het bestaat uit een multiple choice examen plus een presentatie die jij maakt over het onderwerp eenzaamheid. Hoe je die indient hoor je tijdens de opleiding.

Als je het examen met een voldoende hebt afgesloten ontvang je het certificaat Adviseur/voorlichter eenzaamheid op jouw postadres thuis.

Omdat onze opleidingen voor veel beroepsgroepen zinvol zijn, is het verstandig bij jouw beroepsvereniging PE punten aan te vragen voor deze opleiding. 

De kosten van deze opleiding zijn €2.100

Testimonial

Wat zeggen anderen