faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5
Over mij

Jeannette Rijks

Ik ben Jeannette Rijks, eigenwijze pionier in eenzaamheid. Maar het gaat niet om mij, het gaat om jou. Jij wilt jouw professionele kennis  vergroten zodat jij deskundig bent in de aanpak van eenzaamheid. Dan ben je hier goed. Want die kennis levert Faktor5, altijd stevig onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Heb je zelf last van eenzaamheid, dan wijst Faktor5 jou de weg naar gecertificeerde hulp.

Wil je net als ik deskundig worden in de aanpak van eenzaamheid?

Zo ging het bij mij: in 2000 ontdekte ik dat ik voor iemand die hulp zocht bij eenzaamheid niets kon vinden. Ik begon een literatuurstudie en ben niet meer gestopt. Ik wilde een hulpsysteem ontwikkelen dat gefundeerd is in wetenschappelijk onderzoek. Dat is er nu. Het is een kruising tussen een cursus en therapie. Het heet Creatief Leven. En het werkt. Steeds meer mensen en organisaties werken er mee. Dus… wat wil jij? Ook deskundig zijn? Zodat je echt een specialist bent?

Eenzaamheid is een groot en complex probleem. Cliënten verdienen het dat je kennis van zaken hebt als je hen daarbij wilt helpen. Die kennis haal je bij ons. Ik durf te stellen dat een heel groot deel van de problemen van mensen al opgelost wordt als eenzaamheid goed aangepakt wordt. Dat betekent dat Faktor5 jou effectief en efficiënt moet leren werken in je aanpak van eenzaamheid. Dat kunnen we en dat doen we.

Word Specialist Eenzaamheid, en je wordt lid van een exclusief netwerk van goed opgeleide, deskundige mensen.

Faktor5 is een officieel erkende opleiding. De trainingen en workshops zijn BTW-vrij, omdat ze bijdragen aan beroepsdeskundigheid.

Locatie

Langeweg 110 – 6591 XZ Gennep

Telefoon

06 44 57 40 09

Email Address
Waarom
Waarom
Waarom
Waarom

Waarom doe ik dit?

“In het jaar 2000 ontdekte ik dat ik voor iemand die zich eenzaam voelde nergens goede hulp kon vinden.

Vanuit betrokkenheid en gedrevenheid om werkelijk een verschil te maken heb ik mij gespecialiseerd in eenzaamheid, beter gezegd: in wat er te doen is aan eenzaamheid.

Ik heb mij verdiept in het onderwerp door en uitgebreide literatuurstudie van enkele jaren. Ik wilde een hulpsysteem ontwerpen dat evidence based was, gefundeerd in  wetenschappelijk onderzoek anno nu. Dat is er. En het werkt.

In 2006 volgde de cursus LEEF!, een cursus die houvast biedt bij (aanstaande) veranderingen in het leven en eenzaamheid helpt voorkomen.

Mensen die zich eenzaam voelen en dat zelf best willen aanpakken, maar niet weten hoe, die wil ik graag helpen. Met mijn methodiek lukt dat. Zo krijgen meer mensen goede hulp.

Zolang ik kan zal ik blijven streven naar betere hulp voor mensen die zich eenzaam voelen. Want aan eenzaamheid moet je iets doen. Zelf. En soms heb je daar wat hulp bij nodig. Ik wil ervoor zorgen dat mensen de beste hulp krijgen. ”