fbpx

Faktor5 is er voor jou

Ik ben Jeannette Rijks, maar het gaat natuurlijk niet om mij. Faktor5 is er voor jou. Omdat je jouw professionele kennis wilt vergroten zodat jij deskundig bent in de aanpak van eenzaamheid . Heb je zelf last van eenzaamheid, dan wijst Faktor5 jou de weg naar gecertificeerde hulp.

Eenzaamheid is een groot en complex probleem. Cliënten verdienen het dat je kennis van zaken hebt als je hen daarbij wilt helpen. Die kennis haal je bij ons. Ik durf te stellen dat een heel groot deel van de problemen van mensen al opgelost wordt…. als eenzaamheid goed aangepakt wordt. Dat betekent dat Faktor5 jou effectief en efficiënt moet leren werken in je aanpak van eenzaamheid. Dat kunnen we en dat doen we.

Faktor5 is een officieel erkende opleiding. De trainingen en workshops zijn BTW-vrij, omdat ze bijdragen aan beroepsdeskundigheid.

Waarom doe ik dit?

“In het jaar 2000 ontdekte ik dat ik voor iemand die zich eenzaam voelde nergens goede hulp kon vinden.

Vanuit betrokkenheid en gedrevenheid om werkelijk een verschil te maken heb ik mij gespecialiseerd in eenzaamheid, beter gezegd: in wat er te doen is aan eenzaamheid.

Ik heb mij verdiept in het onderwerp door en uitgebreide literatuurstudie van enkele jaren. Ik wilde een hulpsysteem ontwerpen dat evidence based was, gefundeerd in  wetenschappelijk onderzoek anno nu. Dat is er. En het werkt.

In 2006 volgde de cursus LEEF!, een cursus die houvast biedt bij (aanstaande) veranderingen in het leven en eenzaamheid helpt voorkomen.

Mensen die zich eenzaam voelen en dat zelf best willen aanpakken, maar niet weten hoe, die wil ik graag helpen. Met mijn methodiek lukt dat. Zo krijgen meer mensen goede hulp.

Zolang ik kan zal ik blijven streven naar betere hulp voor mensen die zich eenzaam voelen. Want aan eenzaamheid moet je iets doen. Zelf. En soms heb je daar wat hulp bij nodig. Ik wil ervoor zorgen dat mensen de beste hulp krijgen. ”

Jeannette Rijks