faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5

Professional

Professional in de aanpak van eenzaamheid

Professional

Of je nu bij een organisatie werkt, of eigen baas bent, je bent professioneel in je werkhouding. Dus ook in je aanpak van eenzaamheid. Dat valt nog niet mee, want nog maar weinig mensen hebben het onderwerp eenzaamheid in hun opleiding meegekregen. Als dat voor jou ook geldt, kun je je best onzeker voelen. Door de ervaringen met Corona durven steeds meer mensen ervoor uit te komen dat ze last hebben van eenzaamheid. Een passend aanbod hebben is dan ook een must voor iedereen die zich bezig houdt met het begeleiden van mensen.

Je drijfveer

Je ziet dat eenzaamheid een enorm probleem is. Je ervaart het in je werk, maar ook privé. Je voelt je geraakt, en je heb misschien ook wel in de gaten dat veel van wat met liefde wordt aangeboden als hulp bij eenzaamheid niet werkt. Je zoekt iets anders, iets wat je aanpreekt. Je zoekt naar een oplossing die werkt voor anderen, maar ook zelf wil je graag zeker zijn dat eenzaamheid jouw leven niet zal verzieken. Je wilt graag van betekenis zijn voor de levens van anderen, als dat in je macht ligt. Die mogelijkheid vind je hier.

Kennis op het niveau dat jij wilt

Faktor5 biedt jou kennis op het niveau waarop je dat nodig hebt: een gratis online college om eens mee te beginnen, eventueel een (online) workshop voor jou en je collega’s, de online opleiding tot Voorlichter eenzaamheid, en tot slot de jaaropleiding  tot Specialist. Met die laatste opleiding ben je allround kenner op dit gebied. Je kunt dan anderen uitstekend helpen, maar bijvoorbeeld ook andere professionals les geven. In de jaaropleiding leer je de methodiek Creatief Leven toepassen. Lees er hier meer over.

Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden

Wat je kunt na je opleiding

Als Specialist Eenzaamheid ben je gesprekspartner voor beleidsmakers. Of je helpt mensen één op één. Of je verzorgt zelfstandig, of in opdracht van gemeenten of welzijnsorganisaties de groepscursus Creatief Leven. Je bent allround expert op het gebied van de aanpak van eenzaamheid, ongeacht de doelgroep. Je hebt er geen enkele moeite mee eenzaamheid bespreekbaar te maken en kunt dat ook aan anderen overdragen. Je kunt collega’s of anderen trainen in hun aanpak. Je kunt vrijwilligers opleiden met betere gesprekstechnieken.

Wat je weet na je opleiding

Je weet hoe eenzaamheid ontstaat, wat de oorzaken en gevolgen zijn. Niet alleen voor de mensen om wie het gaat, maar ook voor organisaties en voor de maatschappij als geheel. Je kent de cijfers rond eenzaamheid en kunt ze duiden. Je weet wat ervoor zorgt dan mensen minder eenzaam worden. Je kent vormen van aanpak en kunt ze – op basis van wetenschappelijk onderbouwde criteria – beoordelen op hun werking. Je kunt beoordleen wat in welk esituatie voor wie een goede vorm van aanpak kan zijn. En je kunt dat allemaal onderbouwen met wetenschappelijke kennis.

Wat je kunt verdienen me de opleiding

Het is heel wisselend wat je kunt verdienen, maar de mogelijkheden zijn nogal uitgebreid. Het ligt voor de hand, nu er steeds meer beleid komt rond eenzaamheid, dat er steeds meer vraag zal zijn naar jouw specialisme. Voor een indruk van de opties die je hebt om geld te verdienen (de schoorsteen moet tenslotte roken), kun je hier eens kijken.

Een netwerk van professionals

Op steeds meer plaatsen in Nederland komen mensen met verstand van (de aanpak van) eenzaamheid. Gelukkig, want er zijn ongelofelijk veel mensen die op zoek zijn naar goede hulp… Ben je opgeleid bij Fakto5, dan ben je meteen lid van het landelijke netwerk van Specialisten. Veel van hen presenteren zich op deze pagina. Staat jouw naam daar straks ook bij? Meld je dan nu aan voor de opleiding!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest