faktor5_logo
Gecertificeerde deskundigen eenzaamheid - CRKB geregistreerde instelling faktor5

Ik, eenzaamheid en de billen bloot

Ik, eenzaamheid en de billen bloot

Ik. Met de billen bloot

Figuurlijk dan. Maar dat is erg genoeg.

Corona is al een bron van stress, en de normale manier om stress te reduceren: omgaan met mensen, is ons grotendeels ontnomen. Daarnaast had ik het afgelopen jaar een paar zg. life-events die er niet om logen. Life-events, een term bedacht door Holmes en Rahe, zijn gebeurtenissen die een bepaalde mate van stress veroorzaken in het leven. Er is een lijstje van. Van een beetje stressy tot super heftig. Ik had ze niet uit het top-segment, maar het waren er wel te veel.

Ik geef er les in. In wat het met je doet. Hoe mensen reageren, wat het met je geest en je lijf doet. En toch trapte ik er zelf met beide voeten in. Ik heb het onderschat. Je huis verkopen, een nieuwe hond uit een Zielige Situatie, (dus niet de eenvoudigste), zelf was ik niet goed gezond, (misschien wel door jarenlang vechten tegen de bierkaai) en on top of all that een partner met een hartinfarct. O ja, en ik word oma. Van een tweeling.

Stress die mijn oren uitkwam

Ik trapte er in. Dacht dat het wel mee zou vallen. Weet je, werk je bij een baas, dan zegt die op enig moment: ‘zeg Jeannette, gaat het wel goed met je?’ (Anders gezegd: ‘je maakt er een beetje en zootje van, wat is er aan de hand?’). Ben je ZZP, dan bepaal je zelf wanneer je aan de rem trekt. En ik trok niet.

Pas nu de rust weer een beetje is teruggekeerd zie ik dat ik een berg steken heb laten vallen. Mensen niet teruggebeld, afspraken vergeten, kortom ik heb alleen nog overleefd. Nou moet ik zeggen dat ik daar al heel blij mee ben. Het alternatief trekt me niet.

Maar het vraagt wel om excuses

Dus als je niets van me hebt gehoord dan weet je nu hoe dat kwam. Heel eerlijk: ik ga ook niet beloven dat ik het inhaal. Sommige dingen zijn achteraf ook wat minder belangrijk, toch?

Ik ben enorm blij dat onze opleiding onder leiding van Josja Biessen en Jeanine Sinke gewoon doorgaat. Dat het project met ZonMw, waarbij Sandra van den Berg een grote rol speelt en Liane Wolfert van Open je Hart in Den Haag zich gaan inzetten doorgaat.  Dat mijn boek De Eenzaamheidsparadox is geschreven, zodat ik mijn visie heb vastgelegd voor wie daarin geïnteresseerd is. Helemaal blij ben ik dat het in de top vijf beste boeken over eenzaamheid staat!

Stapje terug

En verder doe ik het net iets kalmer aan. Alleen nog leuke nieuwe dingen zoals workshops voor grote groepen, masterclasses op aanvraag en af en toe een online lezing.

Maar het webinar op 27 april, dat slaan we dit keer over. Heb jij tenminste ook een ongestoorde Koningsdag. 25 mei zijn we er weer, met het onderwerp: preventie van eenzaamheid. Meld je hier aan voor de gratis webinars. Je krijg tijdig een melding en je krijgt toegang tot de opname, zodat je niets hoeft te missen.

En die billen?

Die op die foto? Ach, waren ze maar van mij.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest