In-company trainingen op maat voor professionals die zich willen scholen in de aanpak van eenzaamheid

TRAINING OP MAAT

Een incompany training is altijd een training op maat

Niet iedereen hoeft dezelfde dingen te weten

Wat wil je bereiken met deze training, daar gaat het om

Beste professional,

De behoefte aan hulp bij eenzaamheid groeit. Steeds meer zullen mensen een beroep doen op kennis en vaardigheden op dit gebied. Dan is het fijn te weten dat jij echt verstand hebt van eenzaamheid. Dat je weet wat werkt en wat niet. En waarom. Want dat is nodig als je een bijdrage wilt leveren om mensen te helpen een gelukkiger leven te leiden. Zeker als je met een beperkt budget het verschil wilt maken. Of je nu beleid bepaalt, vrijwilliger bent of coördinator of zelf dagelijks mensen met eenzaamheid begeleidt, zorg dat je de nodige kennis in huis hebt.

Verborgen probleem

Eenzaamheid is voor 40% van de Nederlanders een vaak onopgemerkt probleem. Hoe kom je daar achter? En wat doe als je dat weet? Je eigen opleiding en ervaring bieden je veel, maar schieten misschien in dit opzicht wat tekort. Specialisatie of een korte opleiding bij Faktor5 is dan de aangewezen keus.

GLOBAAL VOORBEELD van TRAINING OP MAAT

Een gemeente besluit eenzaamheid breed onder de aandacht te brengen. In overleg stelden we het volgende stappenplan op.

 • We starten met een serie informatiebijeenkomsten in de kernen.
 • Vervolgens is er een training voor vrijwilligers, coördinatoren en andere betrokkenen.
 • Daarna wordt uit hun midden een aantal mensen opgeleid tot Specialist Eenzaamheid. Zij kunnen vervolgens als lokale deskundigen de verdere ondersteuning voor hun rekening nemen.

Wij kunnen een dergelijk plan vormgeven. Misschien is er een andere behoefte? Neem voor overleg contact op via het formulier

Wat levert zo’n training op maat op?

 • vrijwilligers gaan gemakkelijk een gesprek aan over eenzaamheid, zij weten ook door te verwijzen
 • thuiszorgmedewerkers kunnen signaleren en verwijzen
 • een groep coaches besloot zich te specialiseren en koos voor een gezamenlijke inschrijving
 • een wethouder wil haar team voorbereiden op een lokale aanpak

Een andere vraag? Neem contact op via dit formulier en we bespreken hoe we je het beste kunnen helpen.

Mijn naam is Jeannette Rijks

Dagelijks help ik help professionals met het vergroten van hun kennis en expertise op het gebied van eenzaamheid.  Ik heb diverse boeken geschreven over eenzaamheid. 

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor eenzaamheid, maar hoe je eenzaamheid echt aanpakt en werkt aan een oplossing, dat komt weinig aan bod. Weten wanneer oplossingen mogelijk zijn en welke dat dan zijn, maar ook weten wanneer oplossen er niet in zit, is van cruciaal belang voor ieder die met eenzaamheid wordt geconfronteerd. 

Hoog tijd dus om duidelijkheid te scheppen voor al die professionals die worstelen met de aanpak van eenzaamheid. Ik wil het namelijk voor jou en alle andere professionals mogelijk maken om hun vak nog beter uit te oefenen. Mensen helpen zelf de regie over hun leven hebben, door ze te leren hoe je van eenzaamheid af komt, dat is waar ik mij voor inzet. Dat is wat je bij mij leert.

Daarom heb ik alle onderzoeken, kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan met mijn trainings- en coachingsprogramma’s samengebracht. Ik deel samen met mijn team mijn kennis, waardevolle lessen en praktische tips met jou via lessen op de online academie en via trainingen op maat. Zo help ik je bij het toepassen daarvan in jouw dagelijkse praktijk.   

Groet,

Jeannette

De online instructeur van deze online training

Mijn naam is Jeannette Rijks. Ik heb diverse boeken geschreven over eenzaamheid. Bijvoorbeeld ‘De kracht van eenzaamheid’. De methodiek ‘Creatief Leven’ helpt dagelijks mensen met het aanpakken van hun eenzaamheid. Ik help professionals met het vergroten van hun kennis en expertise op het gebied van eenzaamheid. Zodat ook zij beter kunnen adviseren, verwijzen of helpen. Dat doe ik samen met mijn team.

Ik heb alle onderzoeken, kennis en ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan met mijn trainings- en coachingsprogramma’s samengebracht.

Deze jaaropleiding ‘Training Specialist Eenzaamheid’ is de opleiding om gecertificeerd eenzaamheid deskundige te worden. Door dit programma deels online aan te bieden kan ik veel professionals tegelijkertijd helpen en heb ik nog steeds tijd voor onderzoek naar eenzaamheid en om lezingen te geven.

Ik hoop je te zien in deze jaaropleiding of in een van onze andere programma’s. 

Groet,

Jeannette

Houd je van het volgende?

 • gestructureerd en resultaatgericht inhoudelijk aanbod;
 • kennis gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
 • direct toepasbaar;
 • veel ruimte voor eigen inbreng

Dan is Faktor5 de plek

Haal bij ons je specialisatie in eenzaamheid.

Eenzaamheid is een serieus onderwerp.

Dat zie je terug in de degelijkheid van onze trainingen.

” Ik heb bij Faktor5 de training “Specialist Eenzaamheid” gevolgd en daar ontzettend veel van geleerd.”

Anna Rijpsma-Bosscha

Leefstijl Wijkcoach / opbouwwerker, Welzijn Lelystad

Vraag nu informatie aan