Creatief Leven- de cursus

Creatief Leven (groepscursus)

De beste aanpak van eenzaamheid? Een bewezen methodiek? Die heb je nu gevonden.  Samen met anderen die datzelfde doel hebben? Zodat je vol vertrouwen je toekomst ingaat? 

 

Creatief Leven (online cursus)

Voel je je te lang eenzaam en wil je daar graag verandering in brengen? Wil jij weer lekker in je vel zitten? Eenzaamheid achter je laten? Wil jij weer plezier krijgen in het omgaan met mensen? Wil jij je relaties weer zien opbloeien en meer grip op je leven krijgen?

Creatief Leven (online-begeleid)

Voel je je te lang eenzaam en wil je daar graag verandering in brengen met de online cursus Creatief Leven? Wil jij je relaties weer zien opbloeien en meer grip op je leven krijgen? Online, maar dan wel met persoonlijke begeleiding? Dat kan!

Deskundige hulp

Deze gecertificeerde deskundigen zijn bij Faktor5 opgeleid om individueel te helpen of om groepen te begeleiden. Zij zijn niet in dienst bij ons. Zij hebben een zelfstandige praktijk of zijn in dienst bij een organisatie. Neem met een van de deskundigen contact op. 

Weet wat eenzaamheid is

Eenzaamheid kun je op allerlei manieren beschrijven. Wij houden het op de eenzaamheid die een last is in het leven. Een last die prettige contacten met andere mensen in de weg staat. Die het lastig maakt om verbinding te maken met andere. Die het moeilijk maakt relaties aan te gaan. Die verdriet oplevert.

Zelf je eenzaamheid aanpakken

Het kan anders. Je kunt leven zonder eenzaamheid. Maar als je niet geleerd hebt hoe je dat kunt doen, zul je daar het een en ander alsnog voor moeten leren. Dat is niet erg. Dat is een ontzettend leuke zoektocht. Een zoektocht naar jezelf, naar andere manieren van communiceren, naar wat andere mensen en jij belangrijk vinden in het leven, naar allerlei dingen waar je tot nu toe misschien nog nooit bij stilgestaan hebt.  

Is het nu tijd?

Het kan zijn dat je je hele leven al periodes van eenzaamheid hebt gekend. Misschien heb je tussen die periodes door afleiding gevonden, fijne relaties gehad of had je je neergelegd bij de situatie. In elk geval was het tot nu toe geen reden om die eenzaamheid serieus aan te pakken. Misschien vind je het nu tijd om dat wel te doen. Dat is mooi. Want of je nu al heel erg lang last hebt van eenzaamheid, of dat het pas sinds een paar maanden in jouw leven speelt, er is vrijwel altijd iets aan te doen. Het is goed mogelijk dat je van jongs af aan al te maken hebt met eenzaamheid en dat en nodig is om daar met therapie eens aan te doen. Dat zou kunnen. Of dat nodig is zal nog moeten blijken. Zullen we eerst eens kijken of we het met een korte cursus van 2 maanden kunnen oplossen?

Je bent echt niet de enige

Duizenden mensen gingen je voor. Helaas geldt voor veel mensen nog steeds dat er een taboe rust op eenzaamheid. Dat is ook precies de reden waarom je geen enthousiaste referenties van deze cursus kunt vinden op internet. Toch weten we uit onderzoek dat deze cursus een enorm verschil in je leven kan maken.

Wat doet die cursus Creatief Leven precies?

Waarschijnlijk zul je willen weten wat deze cursus nou anders maakt dan allerlei andere cursussen of vormen van hulpverlening bij eenzaamheid.  Dat zal ik je vertellen. Deze cursus houdt rekening met het feit dat jouw hersenen door eenzaamheid op een bepaalde manier functioneren. Een manier die remmend is voor sociale contacten. Je moet dus in feite twee dingen leren: je hersenen op een andere manier gebruiken èn bepaalde vaardigheden leren die je nodig hebt om leuke verbinding met andere mensen te maken. Die twee staan niet los van elkaar.

Twee dingen

Die twee aspecten bepalen de cursus Creatief Leven. Enerzijds zitten er dus oefeningen in die jou in staat stellen op een andere manier gebruik te maken van die prachtige hersenen die je hebt. Anderzijds is er een serie oefeningen die je kunt beschouwen als een persoonlijk coachingstraject, dat gericht is op het leuker omgaan met andere mensen. Er is daarbij aandacht voor het ontwikkelen van al je zintuigen, voor hoe jij jezelf ziet en voor wat jou tot de unieke persoon maakt die je bent. 

Brainwash…

Het kan zijn dat je van sommigen oefeningen misschien niet direct begrijpt waar ze toe dienen. Je weet in elk geval nu dat ze je helpen je hersenen te ontwikkelen. Doe alle opdrachten, lees alle teksten en dan garandeer ik dat je eenzaamheid absoluut vermindert. Die garantie durf ik te geven omdat we al jaren onderzoek doen naar de effecten van deze cursus.

Tot slot

Een cursus in een groep, onder de deskundige leiding van een Specialist, is zonder enige twijfel de meest effectieve manier om deze cursus te doen. Helaas kan dat niet altijd. Daarom is er de optie om online, met of zonder begeleiding, deze cursus te volgen.

Het is niet moeilijk. Het duurt maar 8 weken, dus kies de vorm die bij je past  en begin meteen!

 

Creatief Leven (online cursus)

Voel je je te lang eenzaam en wil je daar graag verandering in brengen? Wil jij weer lekker in je vel zitten? Eenzaamheid achter je laten? Wil jij weer plezier krijgen in het omgaan met mensen? Wil jij je relaties weer zien opbloeien en meer grip op je leven krijgen?

Creatief Leven (online-begeleid)

Voel je je te lang eenzaam en wil je daar graag verandering in brengen met de online cursus Creatief Leven? Wil jij je relaties weer zien opbloeien en meer grip op je leven krijgen? Online, maar dan wel met deskundige persoonlijke begeleiding?

 

Creatief Leven (groepscursus)

De beste aanpak van eenzaamheid? Een bewezen methodiek? Die heb je nu gevonden.  Samen met anderen die datzelfde doel hebben? Zodat je vol vertrouwen je toekomst ingaat? 

 

Deskundige hulp

Deze gecertificeerde deskundigen zijn bij Faktor5 opgeleid om individueel te helpen of om groepen te begeleiden. Zij zijn niet in dienst bij ons. Zij hebben een zelfstandige praktijk of zijn in dienst bij een welzijnsorganisatie. Neem met een van de deskundigen contact op.

De Grondlegger - Jeannette Rijks

Eenzaamheidsexpert, trainer en auteur van 3 boeken

In het jaar 2000 zocht ik voor iemand hulp bij eenzaamheid, en ik vond niets. Ik zocht een manier om mensen te leren niet te blijven hangen in eenzaamheid. Na jaren studie heb ik die methodiek zelf ontwikkeld. Op TV heb ik deze aanpak van eenzaamheid laten zien. Het is nuchter, vrolijk en positief. Het werkt. Om zoveel mogelijk mensen te helpen train ik anderen om ermee te werken.

Lees meer over ons team…