Professional

Als professional weten hoe je omgaat met eenzaamheid - faktor5

Professional

Of je nu bij een organisatie werkt, of eigen baas bent, je bent professioneel in je werkhouding. Dus ook in je aanpak van eenzaamheid. Dat valt nog niet mee, want nog maar weinig mensen hebben het onderwerp eenzaamheid in hun opleiding meegekregen. Als dat voor jou ook geldt, kun je je best onzeker voelen. Door de ervaringen met Corona durven steeds meer mensen ervoor uit te komen dat ze last hebben van eenzaamheid. Een passend aanbod hebben is dan ook een must voor iedereen die zich bezig houdt met het begeleiden van mensen.

Kennis naar keus

Faktor5 biedt jou kennis op het niveau waarop je dat nodig hebt: een gratis online college om eens mee te beginnen, eventueel een (online) workshop voor jou en je collega’s, de online opleiding tot Voorlichter eenzaamheid, en tot slot de jaaropleiding  tot Specialist. Met die laatste opleiding ben je all round kenner op dit gebied. Je kunt dan anderen uitstekend helpen, maar bijvoorbeeld ook andere professionals les geven. In de jaaropleiding leer je de methodiek Creatief Leven toepassen. Lees er hier meer over.

Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden

Een netwerk van professionals

Op steeds meer plaatsen in Nederland komen mensen met verstand van (de aanpak van) eenzaamheid. Gelukkig, want er zijn ongelofelijk veel mensen die op zoek zijn naar goede hulp… Ben je opgeleid bij Fakto5, dan ben je meteen lid van het landelijke netwerk van Specialisten. Veel van hen presenteren zich op deze pagina. Staat jouw naar daar straks ook bij?